Du måste ha JavaScript påslaget i din browser för att titta på pop-upsidorna.
distans
distans distans
distans
distans Medling & Coaching
distans
Ibland kör man fast. Det kan vara en till synes olöslig konflikt mellan två parter, i vilket det kan vara oumbärligt att få medlingshjälp av en tredje part, det kan vara idétorka eller bara gamla dåliga vanor, som gör att man inte kommer vidare.

Eller så står du inför stora förändringar på ditt företag, eller i din organisation, och det skapar i sin tur stor oro i organisationen, konflikter som måste kanaliseras till positiv, kreativ kraft.

Då kan det vara en god idé att bjuda in mig för konsultation. Beroende på omständigheterna kan det hända att jag intervjuar olika nyckelpersoner på ditt företag, och analyserar vilka behov ni har. Eller så gör jag det på annat sätt. Var fungerar kommunikationen, och var fungerar den inte? Var finns missnöje och maskande, var finns effektiviteten? Hur ska olika till synes oförenliga avdelningar kommunicera bättre, hur ska vi hitta lösningar?
distans Carl Johan Rehbinder distans
På scenen.
Foto: Jennie Rehbinder
distans
distans grön linje Konflikthantering
distans
Konflikter behöver inte vara dåliga. Att vi kommer i konflikt med varandra ibland är inget vi borde bli förvånade över – snarare är det fantastiskt att vi människor är så otroligt bra på att komma överens. Som regel kan man utgå från att en konflikt bottnar i att de inblandade är starkt engagerade för sin sak. Ibland handlar det om rädsla och att bevaka sina positioner, och ibland handlar det om stark övertygelse om den egna idéns förträfflighet.

Konsten är att hitta kreativa lösningar på konflikten, som innebär att alla kan gå vidare, åtminstone hyfsat nöjda. Många gånger handlar det om att de som är delaktiga i en konflikt helt enkelt behöver känna att de blir sedda och respekterade. I sådana situationer kan det kännas väldigt bra att anlita en tredje part, som är neutral i situationen, lyssnar på alla, och kanske föreslår lösningar.

Min egen erfarenhet av konfliktlösning kommer från å ena sidan teatervärlden, där man som regissör och pedagog kan få många tillfällen att lösa konflikter, hyfsat akut ibland (jag glömmer aldrig den gången jag behövde bryta upp ett gräl bakom scenen mitt under en föreställning), å andra sidan från politiken. I ett politiskt parti uppstår alltid skarpa konflikter - både av ideologiska och maktstrategiska skäl. I mitt partipolitiska engagemang har jag vid ett flertal gånger behövt lösa till synes olösliga konflikter.
distans
distans grön linje Framträdanden och presentationer
distans
Jag kan också coacha dig som ska hålla föredrag eller av en eller annan anledning ska stå på en scen. Jag har många års erfarenhet som skådespelare, regissör, föreläsare och kursledare, och vet precis vilka problem och jobbiga känslor som kan dyka upp när man ska uppträda offentligt.

Att tala inför en publik är för väldigt många det läskigaste som finns. Och för andra är scenen som ett andra hem, en lustfylld plats. Jag förmedlar inte främst det man skulle kunna kalla traditionell presentationsteknik, med retorik, textupplägg och små fiffiga trix – även om jag naturligtvis kan det också. Det jag främst vill lära ut är konsten att vara sig själv, förståelsen av att DU är budskapet, och hur det kan bli väldigt roligt att berätta – och hur det då blir engagerande för åhörarna.
distans
distans
distans
Kärlekens 9 språk
distans
distans