Tjänster

Rehbinder & Rehbinder HB erbjuder en mängd tjänster av olika slag. Kurser, föredrag, relationscoaching, fotouppdrag, kroppsmålningsevent, artikelskrivande, muntligt berättande, inläsning av texter – och mer därtill. På denna sida berättar vi kortfattat om de tjänster vi erbjuder, och ger även länkförslag till hemsidor som representerar respektive tjänst.

Kurser, föredrag & coaching:
Sedan 2003 har vi hållit kurser på temat kärlek, relation, sex, tantra, och det är alltjämt den största delen av vår verksamhet. Vi erbjuder en bred repertoar av kurser och workshops, och de går alla att hitta på kurssidorna på vår hemsidan Cirkus Eros, som också fungerar som en portal vidare, inte minst till våra kurser, som alla har egna hemsidor. Det finns en avdelning av hemsidan med kursbeskrivningar, och vill man veta mer kan man klicka sig vidare till separata sidor för varje kurs. Man kan också besöka kalendariet, för att vilka kurser som finns tillgängliga, och på vilka datum.

Vi erbjuder även relationscoaching för såväl enskilda som par.

Calle håller också kurser i improvisationsteater, sedan mer än 30 år tillbaka. Dessa kurser kan man läsa om på sidan Tranceformation Impro.


Text:
Skrivandet har alltid funnits med mig, både som hobby och professionell inkomstkälla. Jag lärde mig att läsa och skriva som fyraåring, och har inte slutat än. Det har lett fram till tre böcker (varav en antologi, i vilken jag är en av tre författare), samt otaliga artiklar i tidningar och tidskrifter som Expressen, Svenska Dagbladet, Syre, Newsmill, SvT Debatt/SvT Opinion, Stockholms Fria Tidning, Cupido, MacWorld, Kvinnors Affärer, Tidens Kvinder, Lek, Aguirre, Pentagram, Legatus Mensae, Trolltrumman, Vitka, Tarotmagazinet, Arcana, m.fl. – från kåserier och faktaartiklar till politisk debatt.

Jag har därtill för närvarande 30 noveller för nedladdning på Storytel och flera liknande nedladdningssidor.

Jag har även skrivit en teaterpjäs – Tète â Tète.

Som en del av allt mitt skrivande har jag även översatt en mängd filmmanus från engelska till svenska, företrädesvis tecknad film som ska dubbas till svenska.

Läs mer på sidan Carl Johan Rehbinder »


Fotouppdrag:

Jag har fotograferat sedan tidiga tonåren på 1970-talet, och lärde mig mörkrumsteknik av en granne – som arbetade som teknisk chef på Kodak. Fotograferandet har alltid varit en viktig del av min professionella verksamhet, men också en konstnärlig passion, en kärlek till bildskapandet. Jag har haft kunder som Expressen, Stockholm Pride, Ängsbacka Kursgård, Vecko-Revyn, LAFA, Amazon Stockholm, RFSU Stockholm, m.fl., samt mängder av privatkunder.

Se mer på Carl Johan Rehbinder Photo Gallery »
[hemsidan är tyvärr väldigt gammal, men en uppgraderad är på gång]

Det finns även gott om foton av Calle Rehbinder på allehanda bloggar, fotografiska dagböcker och hemsidor; den konstnärligt erotiska hemsidan Cirkus Eros, de fotografiska dagböckerna År 44, År 50, År 55, År 60, samt bloggen Blixten.


Kroppsmålning:

Calle har målat på människor i olika sammanhang sedan 1991. Det var då i samband med en fest på ett konstgalleri. Sedan har det blivit allt från gravidmagar till möhippor och svensexor, reklam, fester, tidningsartiklar, TV-program, workshops och konsthappenings på stan.

Mitt första professionella kroppsmålningsuppdrag fick jag 1993, åt Expressen. Det ledde vidare till ett stort antal mer eller mindre spektakulära uppdrag åt Versace, Rosenthal, Nokia, Stockholm Stad, Guldäggsgalan, Expressen (igen), Kulturhuset, SvT, TV4 m.fl.

Läs mer på Sidan Body Art Stockholm »


Storytelling:

Jag har alltid varit en historieberättare – som skådespelare, som regissör, som författare, som lärare, kursledare och föreläsare, samt som förälder till fyra barn. Mitt engagemang i ren storytelling tog dock fart 2003, då jag och några vänner anordnade en festival – Nordmyt – på Folkkulturcentrum på Skeppsholmen, med temat nordisk mytologi. Det ledde vidare till att jag blev engagerad i en berättarfestival året därpå (2004) – FABULA Storytelling Festival – på vilken jag var såväl berättare som officiell fotograf samt grafisk formgivare. Förutom FABULA har jag även varit med i flera andra berättarsammanhang, som Berättartorget i Gamla Stan, Vikingafestival på Adelsö, i Hantverkslägret under Medeltidsveckan i Visby – samt i skolklasser, och en del andra sammanhang.

Läs mer på sidan Sagoberättare »