Ny sida med våra tjänster

Det finns nu en ny sida här på rehbinder.se, och på den sidan presenterar vi en del av de tjänster vi kan erbjuda genom vår verksamhet. Sidan heter kort och gott Tjänster, och där hittar du både korta beskrivningar av vad vi kan erbjuda, samt förstås länkar vidare till de webbsidor där vi ger mer detaljerad information.

Revidering nr II av Naken.it

Min 25 år gamla hemsida Naken.it fick en total uppgradering under sommaren och hösten 2023, från gammal HTML till ny WordPress, mer material, fler bilder, texter och allt man kan önska.

Men jag var inte nöjd med WordPress-temat, så nu har jag bytt till samma tema som väldigt många av mina andra sidor har, av flera skäl. Det är ett lättillgängligt och överskådligt tema, lite old school, och det innebär också att jag kan använda samma grafik och bilder på flera sidor, utan att behöva ändra bredd och kod.

Framför allt blev sidan snyggare än med det föregående temat, det första jag valde, och det är anledning nog.

Ny domän för bildgalleri!

Jag har just registrerat en ny domän, som jag tänkt använda till min bildproduktion – därav namnet: rehbinderbild.se. Det är inte så mycket mer att säga om det, eftersom det inte finns något alls på den adressen än. Jag har köpt tomten, men det finns inget hus där än, kan man säga.

Mina gamla HTML-sidor för visuell kommunikation – Rehbinder MultiArt Productions (grafisk production, illustration, måleri) och Carl Johan Rehbinder • Photo Gallery (foto) är verkligen gamla, och behöver ersättas med mer moderna, lättarbetade sidor, men till dess att jag har nya sidor får de gamla vara kvar.

Det jag behöver bestämma är om det ska vara en hemsida för BARA foto, eller om det ska bli en tvådelad sida, där illustration och måleri finns vid sidan om fotograferandet. Det har jag inte tagit ställning till än. Hur som helst har jag nu 10 aktiva domäner, dock inte alla med fungerande hemsidor.

Framtiden får utvisa vad det blir.

Total uppgradering av Naken.it

För 25 år sedan, sommaren 1998, byggde jag denna hemsida som ett av en mängd roliga hobbyprojekt under det första året jag tillverkade hemsidor. Jag gick på en utbildning i digital media, Cross Media Publishing på Macmeckarna, och denna sida var en i mängden av hemsidor jag skapade detta år. Jag ville göra en sida för nakenbadare, och kallade den kort och gott Bada Naken. Den innehöll lite poetiska betraktelser om att vara naken i naturen, tips på nakenbad och lite länkar. Och en del vackra bilder jag själv tagit, förstås. Men det var allt.

Snart bytte den namn till bara Naken, eftersom jag inte ville att den bara skulle handla om just bad, och efter några år fick den en egen domän – Naken.it. Ja, det är nationssuffix för Italien, men det var vad som fanns ledigt, och jag tyckte om referensen till IT.

Men i och med flytten av alla mina hemsidor till Oderland så bestämde mig också som en del av detta skifte för att styra upp strukturen bland mina hemsidor, men också att uppgradera flera av dem, och denna var minst och gick snabbast och lättast att bli klar med. Voila! Fler sidor är på gång!

Nytt webbhotell 2023!

Calle skaffade sin första dator 1994 – en Macintosh Performa 475 – men kom ut på Internet först hösten 1997, och publicerade sina första hemsidor 1998. Sedan dess har det blivit massor med hemsidor, både på uppdrag och för eget bruk.

I drygt 20 år har vi haft SoftIT som webbhotell, men eftersom de nu har lagt ner verksamheten har vi varit tvungna att hitta en annan leverantör, och det blev Oderland. Under våren och sommaren har Calle kämpat med övergången, och haft massor med problem med e-post, de olika webhotellen, DNS-host, och gudvetvad. Men nu börjar det fungera, och snart är vi helt på banan igen.

Framför allt har vi nu fler aktiva domäner, och flera totalt uppdaterade hemsidor på dessa domäner, och det är riktigt roligt. Rapporter kommer att komma allteftersom.